Karolina rasadnik

Tvornica u Osijeku posluje u sastavu Kraš d.d. Zagreb, a njezin pogon poljoprivreda bavi se poljoprivrednom proizvodnjom na površini od 120 ha.

Rasadničarska proizvodnja organizirana je na površini od 14 ha sa voćnim sadnim materijalom i ukrasnim biljem. Posjeduje vlastite matične nasade za proizvodnju vegetativnih i generativnih podloga i matične nasade plemki za vlastitu proizvodnju i daljnju prodaju. Godišnje proizvodnje voćnih sadnica za prodajnu sezonu kreću se oko 110.000 komada. U ponudi su voćne sadnice u kategoriji certificiranog i standardnog sadnog materijala: jabuka na podlozi (M-9, MM-106), krušaka na podlozi (BA-29, MA, sjemenjaku), dunja, mušmula, bresaka, nektarina, trešanja, višanja, šljiva, lijeske, oraha, bajama, kupina, malina, ribiza (crni, crveni), brusnica, jagoda... 

U sklopu rasadničke proizvodnje nalazi se i proizvodnja ukrasnog bilja 20-tak kultivara, crnogoričnih i bjelogoričnih (Thuja Smaragd, Thuja Collumna, Thuja Danica, Chamaeciparis Columnaris, Picea Pugens, Picea Pančić omorica, Taxus bacata Fastigiata, Juniperus horizontalis, Juniperus hibernica, breze, lipe, javore, sorbuse …).

Na površini od 38 ha nalazi se nasad višnje koji je u punoj rodnosti. Ukupna godišnja proizvodnja višanja iznosi oko 350 tona ploda svježe višnje koji se koristi u preradi za potrebe konditorske industrije. 90-ak tona ploda sprema se u alkoholnu pulpu, a ostale količine prodaju se u svježem stanju.

Dio površine od cca 55 ha koristi se za ratarsku proizvodnju kukuruza, pira, industrijske konoplje. Od 2015. godine kompletene površine namijenjene poljoprivrednoj proizvodnji prijavljene su pod ekološke i primjenjuju se strogi principi ekološke proizvodnje bez uporabe štetnih herbicida, pesticida i fungicida.

Pogon poljoprivreda organizira prodaju voćnih sadnica i sadnica ukrasnog bilja u prodajnom centru na adresi Istočno predgrađe 49, Osijek (cesta Osijek-Vukovar).

Za više informacija posjetite našu stranicu:
www.rasadnik-karolina.com